Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: BYGG1) Dørtypen  Stil 1 massivdør fra leverandøren BYGG1. Foto. | Fotograf: (Foto: BYGG1)

Seks steg til ny stue

Stua er et av de rommene du oppholder deg mest i. Det er også et av rommene i huset som er rimeligst å pusse opp per kvadratmeter. XL-BYGG gir deg gode råd på veien.

Slik går du frem for å pusse opp stua:

1. Begynn med teknisk sjekk!
Oppussing gir deg en mulighet til å ordne helt nødvendige ting. Få en vurdering på tekniske feil og mangler. Er vinduer punktert, eller trenger oppgradering? Er det elektriske ok? Er det råte eller andre skader? Om veggene likevel skal åpnes, bør det etterisoleres?

2. Analyser førsteinntrykket.
Forestill deg at du kommer inn i rommet for første gang. Hvordan vil en optimal utforming av rommet være? Vil du flytte på vinduer, installere skyvedør eller kanskje rive vegger for å få en luftigere stue? Hvor skal fjernsynet og møblene plasseres?

3. Kreativ planlegging.
Hvordan skal fargene på vegger, tak og gulv være? Passer det til møblene? Og resten av rommene? Hent inspirasjon fra nett og magasiner. Kom gjerne innom XL-BYGG for hjelp og veiledning rundt farger og utforming.

4. Riktig materialvalg.
En stue skal ha lang levetid. Velg kvalitet på materialer som er riktig for deg. Eksempel; har du små barn eller husdyr er slitasje på gulv mye større. Da bør du vurdere laminat til fordel for mykere tregulv. Hvilke overflater skal du bytte? Holder det å male veggen, eller skal du endre fra panel til slett vegg eller omvendt? Innhent tips og råd fra fagfolk så sparer du ofte mye arbeid og får et bedre resultat over tid.

5. Anbud og kostnader.
Du har bestemt deg for materialer og planløsning. Vurder hva du skal gjøre selv, og hva du skal sette bort. Hent inn tilbud fra håndverkere. Om du vil gjøre det enkelt, spør XL-BYGG om de kan ta hele jobben for deg, gjennom konseptet Klappet & Klart.


PUSSE OPP SELV ELLER SETTE DET BORT?: Ta en vurdering på hva du skal og kan gjøre selv, og hva som bør settes bort til fagfolk. (Foto: Forestia)

Hva skal du gjøre selv?

Oppussing kan være både morsomt og utfordrende. Vurder punktene under, så får du et godt bilde på hva du trenger å sette bort til fagfolk. Det viktigste er at du tar grepene som skal til for et godt sluttresultat.

  • Gulvlegging
  • Listing
  • Maling
  • Panelere/legge gipsplater
  • Pusse plater/gipsplater
  • Tapetsering
  • Skifte vinduer
  • Skifte dører


TAKLISTER: Å kappe og montere taklister pent kan være vanskelig. Vurder proff hjelp. (Foto: XL-BYGG)

Gå gjennom prosjektet sammen med XL-BYGG sine eksperter og få avklart dine behov. Vi hjelper deg med alt fra materialvalg og planlegging til håndverkere som kan utføre arbeidet for deg med vår tjeneste Klappet & Klart.