Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Swedoor) Velg riktig dør. Foto. | Fotograf: (Foto: Swedoor)

Velg riktig innerdør

En innerdør er ikke bare avslutningen på et rom og overgangen til et annet, men en interiørdetalj som betyr mye for inntrykket av rommet og interiøret. I tillegg har en innerdør i riktig kvalitet en viktig funksjon som lyddemper i husets ulike soner.

Utvalget i farger og materialer på innerdører har eksplodert. Slette eller med speil, glassdør eller skyvedør? Tradisjonell hvit eller med farge? Hvilken dør må til for å redusere støy fra ungdomsrommet? Utseendet skal ikke gå på bekostning av kvaliteten.

Tenk nytt!

Snu på tradisjonell tankegang; istedenfor å la døren gå i ett med tak, karmer og vegg, gi den farge og personlighet. Med dagens teknologi og mangfold har du en uendelighet av muligheter å velge mellom. Raymond Lyngmo, salgssjef i Swedoor, ser at folk i større grad bruker dørene for å gi interiøret et løft:
– Kundene tar mer utradisjonelle valg enn før, og beveger seg stadig mer bort fra perioden der alt var hvitt og lyst. Dette kommer blant annet frem i fargevalg, der stadig flere velger å gå for svarte dører – både innerdører og ytterdører. Dette skaper et barskere og renere uttrykk, som bidrar til en helt annen opplevelse av rommet.


BLACK IS THE NEW WHITE: Stadig flere velger svarte dører. (Foto: Swedoor)

Skreddersy etter stil og lommebok

Det er et stort utvalg av innerdører, noe som gjør det mulig å finne dørløsningen som står i stil til både smak, behov og lommebok. I Swedoor deles innerdørene inn i to serier, der clever-line er god og ADVANCE-LINE er bedre og best. Alle innerdørene kan leveres som pardør, skyvedør eller etter spesialmål. – Snakk gjerne med XL-BYGG sin dørekspert for å få hjelp til å ta de riktige valgene, anbefaler Lyngmo.

Hvilken dørtype er du?

Den dristige
Den dristige typen er ikke redd for å tilføye farger eller spennende innslag i boliginnredningen. Det kan være fargerike vegger, unik kunst eller dører i spesielle farger. Den dristige vil bo i et hjem som er ulikt alle andres. Spontanitet, kreativitet og humor er nøkkelordene.

DEN DRISTIGE: Er du av den dristige typen som vil velge en dør ulik alle andres? (Foto: Swedoor)

Den klassiske
Den klassiske hvite døren er Norges mest solgte. Den henger godt sammen med den minimalistiske stilen, som lenge har preget boliginnredningen. Den snakker til deg som liker rene linjer og at døren ikke skiller seg for mye ut i forhold til resten av hjemmet. «Less is more» er mantra for den klassiske typen med referanse til nordisk, klassisk innredning.


DEN KLASSISKE: Den hvite døren er den mest valgte i norske hjem. (Foto: Swedoor)

Den moderne
Svart er det nye hvite. Personer med forkjærlighet for design bruker gjerne dører som designelement i interiøret. Dører i kontrastfarger som svart kan da tilføre det lille ekstra. Den moderne typen etterlater ingenting til tilfeldighetene og alt ved boligen er gjennomtenkt ned til minste detalj. Interiøret er ofte kombinert med noen få elementer som skiller seg ut og gir rommet et særpreg. Den røde tråden og sammenhengen mellom rommene er essensielt for den moderne typen.

DEN MODERNE: Rene linjer og få elementer kjennetegner den moderne typen. (Foto: Swedoor)

Den praktiske
Den praktiske typen overveier alltid funksjonen ved en gjenstand eller et møbel før kjøpet, og multifunksjonelle innredningselementer vekker derfor stor begeistring. Det kan for eksempel være tavledører på barnerommet eller kjøkkenet, en skyvedør som elegant forsvinner inn i veggen eller en speildør på rommet til tenåringen, slik at badet ikke alltid er opptatt.


DEN PRAKTISKE: Dører som består av speil, tavler eller glass for å slippe inn lys velges gjerne av den praktiske typen. (Foto: Swedoor)

God - bedre -best

Enkelt sagt finnes det tre forskjellige kvalitetsnivåer på innerdører:
Lette dører har en kjerne av honeycomb. Dette er de letteste og rimeligste dørene.
Massive dører har kjerne av trefiber som gir langt bedre lydisolering og større kvalitetsfølelse.
Massive ramtredører er de mest stabile kvalitetsdørene og har lang levetid.

Det er en klar sammenheng mellom pris og kvalitet på innerdører. Kom innom og prøv forskjellen hos XL-BYGG.

KVALITETSNIVÅER PÅ INNERDØRER: Massive ramtredører (t.h) er de mest stabile kvalitetsdørene og har lang levetid. (Foto: Swedoor)

KARM MED DEMPELIST

Velger du kompakte dører og karm med dempelist reduserer du støynivået betraktelig, og  slamring i dører vil være en saga blott. Dempelist i karmen gir i tillegg økt følelse av kvalitet og en behagelig lyd når du lukker døra. Noe for ungdomsrommet eller hjemmekontoret?


STENG UTE STØY: Ved riktig valg av dør og karm med dempelist, unngås irritasjon av støy. (Foto: Swedoor)

DESIGNVERKTØY TIL INNERDØRER

Klikk deg inn i designverktøyet til Swedoor. Her kan du sette sammen ulike farger, dørprofiler og gesimser i husets ulike rom.