Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Byggma) Huntonit panelbord av typen Deep Ocean fra leverandøren Byggma. Foto. | Fotograf: (Foto: Byggma)

Mange fordeler med Huntonit veggplater og panelbord

Huntonit er Norges ledende produsent av ferdigmalte høykvalitets plater og panelbord i trefiber. I tillegg til å være lekre, lettstelte og slitesterke, avgis ingen skadelige avgasser. Fordelene og alternativene er mange!

Få et bedre inneklima

- Med fokus på både tekniske, praktiske og miljømessige utfordringer, er Huntonits produktutvikling i samsvar med løftet om markedets sunneste kjerne. Huntonit veggplater er laget av norsk skog som blir hogget, kvernet opp og kokt i vann, før de blir presset under høyt trykk og høy varme. Platene blir så malt hele fem strøk. Denne malingsprosessen har vi faktisk verdenspatent på – litt tøft bare det, sier marketingsjef i Byggma, Torunn Mangseth. Platene tilsettes verken lim eller andre tilsetningsstoffer, og avgir ingen skadelige avgasser. Med dette er Huntonit panelplater det eneste malte alternativet anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, med alle godkjenninger som går på innemiljø.


INGEN SKADELIGE AVGASSER: Trefiberplatene er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, med alle godkjenninger som går på innemiljø. Avbildet er lasert veggplate av typen Wood. (Foto: Byggma)

Fordelene er mange

Platene er lettstelte, slitesterke og lette å montere. De leveres ferdig kappet i forhold til standard etasjehøyde i norske hus, og har not og fjær, slik at skjøtene blir skjult. Enkelt, greit og lekkert!

- Det er spesielt to hovedfordeler ved å velge Huntonit fremfor andre alternativer. Fordelene er de samme om du velger panelbord eller veggplater, for trekjernen er helt lik. For det første avgir de ingen form for skadelige avgasser. I en verden med økende grad av blant annet allergier og andre utfordringer, er det trygt å vite at du hvertfall har sikret deg ved å velge et av de beste og mest skånsomme alternativene på markedet. Den andre, er at du helt fint kan bruke Huntonit i rom med stor variasjon i temperatur og fukt. Vi gir dermed 20 års garanti på bruk av Huntonit i taket, også på baderom, forteller Mangseth. Fordi platene er så motstandsdyktige når det kommer til temperatursvingninger, er de blant annet veldig godt egnet til hytter som ikke er oppvarmet hele tiden.


GODT EGNET I BADEROM: Ettersom panelbordene tåler stor variasjon i fukt og temperatur, er de godt egnet på baderom samt i hus og hytter med ujevn oppvarming. Avbildet er panelbord av typen skygge hvit kostemalt. (Foto: Byggma)

Alternativer for enhver smak

Huntonit veggplater finnes i fire ulike typer: Basic wall, Texture wall, Designvegg og Slett vegg. Her får du alt fra helt enkle tradisjonelle panelbord, til designpanel trykt med egne motiver. De ferdigmalte veggplatene leveres i 12 til 14 fargealternativer, så her vil du kunne finne fargen som passer din smak.

- Det er ikke slik at alle vil ha et helhvitt hjem lenger. Stadig flere velger farger, forteller Mangseth. Hvis du skulle bestemme deg for at du ønsker ny farge på veggene, kan du enkelt male over med akrylmaling. Blant alternativene kan jeg blant annet fremheve det som heter Huntonit Rustikk Panelbord, som er en lekker kolleksjon av panelbord med en lett og delikat trestruktur. De er lasert, finnes i hele syv fargetoner, og kan monteres både stående og liggende. Det å få fremhevet en delikat trestruktur er så riktig i interiørbildet hvor det taktile er etterspurt. Å få panelbordene helt ferdige – uten å måtte tenke på spesialprodukter som kvist og sperrelakk, er ren luksus!