Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto/montasje: iStock/Ferskvann) Med malt kledning får du mer fritid. Foto | Fotograf: (Foto/montasje: iStock/Ferskvann)

Velg malt kledning!

Hva skal huset ditt ha på seg? Kle huset på den enkleste og mest lønnsomme måten - velg malt kledning!

Hvorfor malt kledning?

Først og fremst sparer det deg for arbeid; du slipper grunning og ett strøk maling. Men du unngår også å måtte gå over senere fordi det gjerne oppstår umalte felt i skjøtene når treverket krymper. Når du regner innkjøp av maling, utstyr, liftutleie o.s.v. har du gjerne spart inn den lille ekstrakostnaden det er å få det malt.

Hva er malt kledning?

Kledningen males på fabrikk under optimale forhold. Først behandles plankene for beskyttelse mot alger og svertesopp, deretter legges det på to strøk premium maling. Alle farger i Jotun og Nordsjö sitt fargekart er tilgjengelig og du står også fritt til å velge type og profil på kledningen.


BEHANDLET PÅ ALLE SYNLIGE SIDER: Ettersom malt kledning er behandlet på alle synlige sider fra fabrikk, unngår du "krympestriper". (Foto: Akzo Nobel Coatings AS)

Hva må jeg gjøre selv?

Malt kledning må påføres et toppstrøk, bl.a. for å tette spikerslag, kapp- og kuttflater. Dette skal gjøres innen to år.

Regneeksempel

Et hus med 80 – 100 kvadratmeter grunnflate har omtrent 300 kvadratmeter med vegger som skal kles. For et slikt hus, er det i følge Ultimalts priskalkulator nesten tusen kroner billigere å bestille malt kledning enn om du selv skal kjøpe utstyr og maling til grunning og mellomstrøk. I tillegg kommer egeninnsatsen på cirka 90 timers malejobb, som tilsvarer mellom seks og syv helgers jobb.


DU VELGER FARGE OG PROFIL: Malt kledning leveres i de fleste farger og i mange ulike profiler. (Foto: Bergene Holm AS)

Fordelen med å velge malt kledning

• Smart økonomisk
• Ingen krympestriper
• Forlenget levetid
• Kan monteres uansett årstid
• Kan monteres uansett vær
• Leveres i de fleste farger


MER FRITID: I tillegg til å spare penger, sparer du tid på å velge malt kledning. Du får dermed tid til å gjøre andre ting. (Foto: Thinkstock)