Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: GLAVA®) GLAVA etterisolasjon veggplate | Fotograf: (Foto: GLAVA®)

Spar penger på isolering med fasadesystem

Et fasadesystem gjør det enkelt å etterisolere ytterveggen når du skifter kledning på huset ditt.

I hus fra 80-tallet eller tidligere kan det lønne seg å etterisolere. Skal du likevel pusse opp huset utvendig, er det smart å etterisolere veggen samtidig. Det kan du spare både energibruk og penger på, samtidig som huset blir oppgradert til dagens krav.


ETTERISOLERING: Skal du pusse opp og bytte kledning? Da er det et smart tidspunkt å samtidig etterisolere husveggen for å oppgradere til dagens krav. (Foto: GLAVA)

Fjern kuldebroer med god veggisolasjon

Når huset ditt isoleres, gjelder det å redusere kuldebroer i størst mulig grad. Kuldebroer er bygningselementer som leder varmen vekk fra den varme sonen. Dette kan være vanskelig å unngå. Tradisjonelt består trehus av gjennomgående treverk i veggen, noe som skaper kuldebroer.

Isolasjonsplater skreddersydd for etterisolering

Med systemet GLAVA® Veggplate 31 unngår du kuldebroer. Disse isolasjonsplatene for utvendig isolering egner seg særlig godt til etterisolering, fordi de finnes i tre ulike tykkelser. Dette kan ha stor betydning for om du slipper å gjøre kostbare tilpasninger på taket ditt. Blir veggen for tykk, kan det kreve større tilpasninger av taket. Veggplate 31 gir svært god isolering samtidig som platen er slank. GLAVA® kan vise til entreprenørfirmaer som har valgt Veggplate 31 på større etterisoleringsprosjekter nettopp for å slippe kostbart takarbeid i tillegg.

Enkel montering av isolasjon

– Det er uproblematisk å bo i huset mens arbeidet pågår. Samtidig er det raskt og enkelt å montere, opplyser Henrik Norland, produktsjef for bygg i GLAVA®.

Fasadesystemet GLAVA® Veggplate 31 inkluderer braketter i plast til veggplatene, som skrus fast i veggen. Brakettene hindrer at isolasjonen klemmes sammen. Deretter dyttes platene på plass,  tett i tett. Veggen vindtettes før den lukkes med kledning. Du har da sørget for et tilnærmet kontinuerlig isolasjonssjikt, og hele veggen din får langt bedre isolasjonsevne.


HELDEKKENDE ISOLASJON: GLAVA® Veggplate 31 monteres med braketter i plast tett i tett over hele ytterveggen før vindsperring og kledning. (Foto: GLAVA)

Her kan du se video av hvordan Veggplate 31 monteres.