Velg byggevarehus Klappet & Klart
5 ting du bør tenke på før du skal bygge garasje. Bilde.

Har du planer om ny garasje?

Når du skal bygge garasje er det flere faktorer som behov, regler og i hvilken grad du kan bygge garasjen selv som må vurderes. XL-BYGG gir deg gode råd før du starter prosessen.

En av XL-BYGG sine mest erfarne prosjektledere for Klappet & Klart-konseptet, Thomas Angel Langli, gir deg tipsene for hva du bør tenke på.

1. Skaff deg tillatelse

Det første man bør gjøre er å bestille en kartpakke fra kommunen. Der ligger byggesøknad, situasjonskart og lignende. Les deg opp på hvilke regler som gjelder for ditt byggeprosjekt, med tanke på blant annet størrelse og plassering i forhold til andre eiendommer og veier. I følge Plan- og bygningsloven, kan du i mange tilfeller sette opp ny garasje uten å søke og sende nabovarsel. Det vil uansett være lurt å ta en prat med de nærmeste naboene før du setter i gang.2. Velg riktig garasjeløsning

Faktorer som størrelse på tomt, beliggenhet, grunnforhold og hvilke behov garasjen skal dekke, er avgjørende for hvilken løsning du bør gå for. XL-BYGG tilbyr seks arkitekttegnede garasjer du kan velge mellom. I tillegg kan vi være behjelpelige med tilbud på grunnarbeid fra entreprenør og prise hele prosjektet fra grunn til ferdig garasje. Du kan selv velge type tak, garasjeport, kledning,
dør og vinduer. Vi tilpasser hver garasje etter dine ønsker og behov.

3. Hva har du bruk for? Funksjoner og estetikk

Våre garasjeløsninger er alt fra den helt enkle typen til større garasjer med flere funksjoner, som loft, bod og dobbel garasje. Det er flere punkter som må hensynstas underveis, slik at du oppnår en helhetlig stil med bolighuset. Dette gjelder valg som kledning, tak, gangdør, garasjeport og vinduer. Det finnes flere typer garasjeporter, men de fleste velger port i stål eller aluminium fordi det er lett å vedlikeholde. Mange ønsker i tillegg et alternativ med mulighet for garasjeportåpner. Her kommer også løsninger for oppbevaring inn i bildet. Hva som er praktisk og funksjonelt kommer i første rekke, men vi ser også at kundene er svært opptatt av estetikk.

4. Valg av materialer

Vi leverer alt fra ubehandlet til trykkimpregnert, royalimpregnert og malt kledning, som er grunnet og malt med et toppstrøk. Man bør uansett ta et strøk etterpå for å dekke over spikerhull og endeved. Her kan også royalimpregnert kledning eller varmebehandlet furu nevnes som gode alternativer. Varmebehandlet furu trenger ikke etterbehandling og får en fin grå værfarge etter få år. Det samme gjelder for royalimpregnert, men her velger mange å etterbehandle med olje etter tre til fem år for at det ikke skal miste glansen. Når det kommer til valg av tak vil det være lurt å velge en type som står i stil med taket på bolighuset.

5. Montering – enklere blir det ikke!

Garasjeløsningene kan leveres med ferdig kappet reisverk og takstoler. Alt er merket i forhold til tegningen slik at du enkelt kan bygge garasjen selv. I tillegg kommer elektro og rør inn i bildet – dette er også noe vi kan levere gjennom vårt konsept Klappet & Klart. Ønsker du hjelp eller vet ikke hvordan du skal få bygget garasjen på egenhånd, kan vi hjelpe deg med montering og gir ofte en fastpris på dette.

Snakk med fagfolka hos oss!

Spar tid og penger ved å ta en prat med våre eksperter tidlig i prosessen. Vi kan hjelpe deg på veien - med tegninger, prosjektering, byggesøknader, montering eller andre ting rundt ditt garasjeprosjekt. Unngå unødvendige omveier – ta kontakt med oss!