Velg byggevarehus Klappet & Klart
(Foto: Moelven)  | Fotograf: (Foto: Moelven)

Terrasse

Hva er viktigst for deg; livsykluskostnader, utseende, byggetid eller grad av vedlikehold? Kom innom XL-BYGG, så ser vi på ditt prosjekt sammen!

De siste årene har det skjedd mye på terrassebordfronten. For bare noen år tilbake, var trykkimpregnert det eneste alternativet når du skulle legge terrassegulv. Nå er utvalget langt bedre, og ved riktig valg av terrassedekke, kan du nyte utesesongen i stedet for å drive med vedlikehold.

Trykkimpregnerte (CU-impregnerte) terrassebord

Hvis din beslutning kun er basert på kostnaden ved selve leggingen, er CU-impregnert (trykkimpregnert) trelast det rette valget. Dette er imidlertid materialtypen hvor du må påregne de hyppigste vedlikeholdsintervallene med beising eller oljing, og hvor materialenes utseende forringes med årene.


Royalimpregnerte terrassebord

Ekstra godt sorterte materialer gjennomgår vanlig impregneringsprosess for deretter å få innkokt royalolje i treverket under vakuum. Fargepigmenter tilsettes i prosessen, slik at inntrengningen blir bedre. Til hver kvadratmeter treverk kokes det inn en hel liter olje!

Kompositt terrassebord

Kompositt terrassebord er massive og vedlikeholdsfrie. Etterbehandling med beis eller olje er ikke nødvendig, og du kan bekymringsløst vandre rundt uten å få fliser i små eller store føtter. Det gis inntil 25 års garanti mot flekker, misfarging og bleking. Med kompositt trenger du ikke tenke på vedlikehold!

Varmebehandlede terrassebord

En ny generasjon trematerialer som har gjennomgått en spesiell varme- og behandlingsprosess for å gi materialet forbedrede egenskaper. Et godt alternativ til tropiske tresorter og impregnerte materialer. For beskyttelse mot UV-stråling anbefales overflatebehandling.

Andre typer terrassebord

Hos XL-BYGG har vi i tillegg flere tresorter og behandlinger vi kan hjelpe deg med. Spør oss!

  • Vegg og himling
  • Utemiljø - Terrasse
  • x